Nagel- en Kapsalon 'MammaMio'
Dé nagel- en haarspecialist!
HAARVERLENGING
BRAZILIAANSE KERATINE BEHANDELING
GEL- EN ACRYLNAGELS
GEL- EN ACRYLNAGELS

Gelnagels

Gelnagels worden toegepast voor het verstevigen en het verlengen van de nagels. Bij het verstevigen van de nagels wordt de gel alleen aangebracht op de nagels, bij het verlengen van de nagels wordt gebruik gemaakt van tips. Tips zijn verlengstukjes van plastic. De gel is een stroperige substantie welke pas hard wordt onder UV licht. Het voordeel is hiervan is dat de nagels makkelijk gemodelleerd kunnen worden totdat deze onder de speciale UV lamp worden gehouden. De gel is geurloos (in tegen stelling tot acryl) en is (meestal) hypoallergeen.

Acrylnagels

De toepassing van acrylnagels is hetzelfde als die van gelnagels, namelijk het verstevigen en verlengen van de nagels. De acryl is een mengsel van poeder en vloeistof welke hechten tot een kneedbaar bolletjes. Dit acryl bolletje wordt met een penseel op de nagel in de juiste vorm geboetseerd en hard door de blootstelling aan de buitenlucht vanzelf uit. De acryl poeders worden geleverd in verschillende kleuren. Acryl nagels zijn dankzij de stevige, sterke structuur zeer geschikt voor het creëren van mooie dunne nagels.

Tips voor verzorging van kunstnagels

Tot slot een aantal tips voor de verzorging van gel en/of acryl nagels.
Gebruik handschoenen als je gaat schoonmaken met bijtende middelen zoals ammonia, spiritus en antikalk middeltjes om te voorkomen dat de acrylnagels oplossen en loslaten.
Gebruik nagellak remover zonder aceton, dit lost namelijk acryl op.
Gebruik dagelijks nagel olie om de kunstnagels mooi en in conditie te houden.
Laat kunstnagels altijd door de nagelstyliste verwijderen zodat je ook na je kunstnagels mooie nagels behoudt.